Rijlessen

car2

Wij vinden het belangrijk dat je les krijgt in een nieuwe auto. Dat is nou eenmaal de toekomst. Bij ons rijd je daarom in een moderne Mercedes A180 klasse. Het is onze bedoeling dat de auto uiteindelijk een verlengstuk van jezelf wordt.

1. Verkennend gesprek en niveau:

De eerste les is bij ons het ‘verkennend gesprek’ . Hier kijken wij precies wat je aanvangsniveau is en hoe snel wij jou het rijbewijs kunnen laten halen.

We zijn tegenwoordig allemaal druk. Daarom vinden wij het belangrijk om juist hierop in te spelen. Als er dagen zijn dat je langer les wilt nemen omdat het op andere dagen niet kan, passen wij ons daarop aan! We bieden lessen aan in blokken van 1, 1,5 of 2 uur per les.

2. 2todrive:

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen

Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Voor je theorie-examen mag je al een half jaar eerder op.

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

3. Rijopleiding in Stappen (RIS):

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethodiek waarbij u stap-voor-stap leert rijden. Hiermee bent u beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Bij de Rijopleiding in Stappen gaat steeds een stap verder als u de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat u iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloopt u op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden uw kennis en vaardigheden getoetst. Een rijinstructeur van uw eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen af.

In de derde toets kunt u kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft u tips ter verbetering. Bovendien kunt u voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

In de RIS krijgt u ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat u zich thuis op uw rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.
De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling kaart

4. Faalangst:

Wij werken samen met een gecertificeerde (NLP Master) faalangst coach die gespecialiseerd is in het wegnemen van angsten. Hier mag vrijblijvend gebruik van gemaakt worden. De coach werkt op No-Cure-No-Pay basis. Zelf geeft hij de garantie dat je zelfverzekerd en met een goed gevoel in de auto stapt voor je examen. Hierbij worden je ook tools aangereikt om voor de rest van je leven geen faalangst meer te ervaren.

Opfris rijlessen:

Sommige mensen die al langer een rijbewijs hebben, denken weleens aan een opfrisles. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Graag maken wij een persoonlijke afspraak om deze wens samen met je door te nemen en ervoor te zorgen dat we alle vlakken weer raken zodat je weer zelfverzekerd en met een goed gevoel in de auto stapt.